A legjobban dekorálható felületek

Olvasd el az alábbi írást és meríts ihletet otthonod dekoráláshoz.

Amikor új otthonba költözik az ember a fókusz a funkción és a bútorokon van. Aztán ott állunk a berendezett lakásban, de nem tudjuk esztétikusan elrendezni tárgyainkat. Nem tudjuk mi hiányzik, de érezzük hogy még nem kerek a történet.

Költözés előtt leterheli az embert a bútorok és a falszín kiválasztása. A legtöbb ügyfelemnek nincsen ideje és energiája a dekorációra, az apró kiegészítőkre nem tudnak időt áldozni. Beköltözik a család, viszi magával a régi lakás emlékeit, próbálja belakni az új teret, de valahogy mégsem lesz otthonos. Az új lakás nagyobb, több dekor kell. Az új otthon kisebb, nem férek el a sok dologtól. Az alábbi írásban ötleteket adok a funkcionális, mégis dekoratív elemek tervezéséhez.

A konzol asztal

Saját lakásunk megvásárlása előtt irigykedve néztem a magazinokat, ahol a bejáratban tökéletesen dekorált konzolasztal fogadta a belépő vendégeket. Magyarországon nem a 10-12 négyzetméteres előszoba a jellemző, de ha az otthonodban mégis rendelkezésre áll egy ilyen helyiség, nagyon szerencsés vagy! Itthon inkább jellemző a 2 x 2 méteres sötét lyuk, amit mi nagyvonalúan előszobának hívunk.
Nem kell csüggedni, ha nálad is hasonló a helyzet. Egy picit nagyobb üres felületet remekül lehet bútorozni egy konzol asztallal. Elég akár egy keskenyebb folyosó is ehhez a bútorhoz. Dekoráld alul kosarakkal, felül pedig könyvekkel és tálakkal. Végül tegyél galériafalat, egy hangsúlyos festményt, vagy akár egy nagyobb tükröt a falra a tér tágításához.
A konzol asztal feletti területre kerülhet egy galériafal kedvenc családi képeitekkel. A fotók összeválogatásakor ügyelj arra, hogy hasonló hangulatú és színvilágú fotókat válassz. Ha esetleg van profi fotós által elkészített sorozat, érdemes azokból válogatni. Sokat segít ha a fotókra azonos filtert teszel.
Az asztalka fölé kerülhet még tükör, amivel tágíthatod a teret, vagy egy nagyobb méretű festmény is, ami illik a dekoráció egészéhez.

Kandalló

Minden vágyam egy kandalló, de ez még várat magára. Nincsen kémény a közelben? Semmi gond! A manapság kapható bio kandallókhoz nincsen szükség az égéstermék kivezetésére. De még modernebb, ha csak egy kandalló keretet teszel be a nappaliba vagy az ebédlőbe. Elég néhány fa hasábot betenni a kandaló keretbe dekorációnak. De kiegészítheted akár nagyméretű gyertyákkal is a lényeg ugyanis a párkánya! Mesébe illő karácsonyi girlandokat tehetsz majd a tetejére az ünnepekre, év közben pedig családi fotókkal, gyertyákkal és tükörrel díszítheted a kandalló könyöklőjét.

Beépített könyvespolc

A könyvekkel telepakolt hatalmas polcrendszer már nagyon idejétmúlt. Egyre kevesebb könyvet veszünk, ha olvasunk, digitális eszközöket használunk. Manapság inkább fotóalbumokat, vagy dekor könyveket vásárolunk, amelyek hangzatos nevükkel és elegáns megjelenésükkel remek dekorációs elemként tudnak funkcionálni. A beépített könyvespolcokon ezeket a köteteket keverjük kerámiákkal, élő vagy élethű növényekkel és néhány személyes fotóval vagy képpel. A páratlan és páros számú polcelemek dinamikája tökéletes összhangot nyújt, legyen szó a dolgozószobáról vagy a nappaliról.

Dekorációs termékek

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.