Hogyan töltsük meg élettel a helyiségeket

Növény kalauz a tavaszi zsongás idejére.

„Növényekkel dekorálni - az egyik kedvencem a design kialakításánál.”

Tavasszal, ahogy a fák rügyezni kezdenek, és mindenki várja, hogy virágba boruljon a természet, megnő bennünk a vágy, hogy a friss zöldet behozzuk otthonunkba is. Ez azonban nem mindig könnyű feladat! Bár én heti szinten járok virágpiacra, a mi lakásunkban sincsen mindig friss, vágott virág. De akkor mit tehetünk, hogy a tavasz beköltözzön az otthonunkba?
Az elmúlt években nagy hangsúlyt kaptak a hajtásokat és ágakat alkalmazó dekorációk a lakberendezésben. Ezzel együtt megjelentek a folyton zöldellő, kiváló minőségű, élethű, de nem élő virágok és egyéb növények is. Egy kezdeti nagyobb beruházással évekig biztosítani tudjuk a tavaszi hangulatot a lakásban. Szezononként cserélhetjük ezeket az évszaknak, vagy akár a hangulatunknak megfelelően. Környezetkímélő és pénztárcabarát megoldás, amivel időt is spórolunk magunknak.”
Íme egy rövid kalauz, és néhány tipp kedvenc zöldjeinkhez:

Zöld ágak

A zöld ágakkal, hajtásokkal való dekorálás a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy a tavaszt a szobánkba csempésszük. A leveles ágakon az apró, szinte észrevehetetlen virágok érdekes textúrát adnak, fel tudják dobni az egyébként egyszerű zöld dekorációt is. Hosszú vázában mutatnak a legjobban, csokorba szedve.

Fehér virágok

Az egzotikus termésekkel különlegessé tehetsz egy enteriőrt. Az articsóka remekül illik a konyhai környezetbe, az olíva ágak pedig a fürdőben idézik meg a mediterrán hangulatot.

Termések és bogyós ágak

Az egzotikus termésekkel különlegesség teheted a megjelenést. Az articsóka remekül illik a konyhai környezetbe, az olíva ágak pedig a fürdőben idézik meg a mediterrán hangulatot.

Élethű zöldek és virágok

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.