Modern fürdőszoba dekor

5 egyszerű lépés a jól dekorált fürdőhöz
modern fürdőszoba design

„A plafonig csempézett fürdő már a múlté. A festett falak sokkal modernebb megjelenést kölcsönöznek lakásunk legintimebb terének.”

„Az elmúlt években sokat változtak a fürdőszoba trendek. A magasan körbecsempézett fürdőszoba leginkább a kivitelezők fantáziátlan kliséje, amit érdemes elfelejteni, ha új fürdőszobát tervezünk.
Szokatlan megoldásokkal, akár nem fürdőszobába tervezett kiegészítőkkel, egészen különleges hangulatot teremthetünk. Pár apró trükkel bármely fürdőszobát egyedivé lehet tenni.

1. Tegyél ki fa kiegészítőket

A csempe hideg fénye és a fa természetes színe nagyon jól ellensúlyozzák egymást. Egészítsd ki a fürdőt pár fonott kosárral, egy természetes anyagú szennyestartóval, egy fa tálcával vagy más természetes anyagú kiegészítővel (pl. hátmosó kefe, körömkefe). Kosárban tárolhatod a hajcsatokat, gumikat vagy akár, szépen összegöngyölve, tárolhatod a mosdó pulton a tiszta kéztörlőket is.

2. Hozz be egy kis zöldet

A fürdő helyiségekben kevés a természetes fény, ami nem kedvez az élő növényeknek. Nagy barátja vagyok az élethű növényeknek, mert elég ügyetlen vagyok a növényápolásban. A fürdő az a helyiség, ahova a rossz fényviszonyok miatt tökéletesen illenek a műnövények. Ha viszont igazán luxus érzést szeretnél, vegyél friss eukaliptuszt. Csodás illatával az ókori fürdőket idézi meg.

3. Tegyél képet a falra

Elsőre furcsának tűnhet, hogy képeket rakjunk a fürdőbe, de tulajdonképpen minden helyiségben van helye és szerepe a művészetnek, csak a fürdő stílusától függ, hogy milyen alkotás illik a helyiségbe. Legyen az egy modern rajz, vagy egy olajfestményt idéző nyomat, a megfelelő darabbal igazán különleges megjelenést kaphatunk. Nálunk a nagy méretű, 70X50 cm képkeret nemcsak dekorációs célt szolgál, fontos funkciót is betölt: emögött a kép mögött rejtőzik ugyanis a vízóra.

Fürdőszobai dekoráció

4. Válassz különleges lámpákat

A csempe színe és mintája az uralkodó minden fürdőben, a különleges fali és mennyezeti lámpák viszont alakíthatják a helyiséget, irányíthatják a figyelmet. Amikor világítást kerestem a fürdőbe, véletlenül sem a fürdőszobai lámpákat nézegettem. Olyat szerettem volna, amit más a hálóba vagy nappaliba tenne. A textillel bevont lámpabúrák, a kristály csillárok régi időket idéző budoár hangulatot árasztanak a fürdőben. Válassz bátran olyan darabot, ami megjelenésével kiemelkedik a környezetéből és meghatározza vagy árnyalja a fürdő stílusát.

5. Adj hozzá textúrált, mintás törölközőket

A prémium minőségű burkolatok szépségét tönkretehetik a kopottas, használt törölközők. Ezért fontos, hogy a fürdőszobai textileket is odafigyeléssel válasszuk ki. Amikor törölközőt vásárolok, mindig teljes szettet veszek, személyenként egy fürdőlepedő és egy kéztörlő, amivel számolok. Ha cserélni kell valamit, akkor általában az egész szettet cserélem, így mindig párban lógnak kint. A törölközők mintája, textúrája tökéletes összhangban kell, hogy legyen a fürdővel, csakúgy mint bármely bútornak a lakásban, hisz ez is a berendezés része.

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.