Szezonváltás a gardróbban

Tavaszi gardróbrendezés lépésről lépésre

„A hőmérséklet változásával, egyre nagyobb szükségét érezzük új ruhák beszerzésének. Pedig sokszor csak egy átgondolt gardróbrendezésre lenne szükségünk, hogy lássuk mivel gazdálkodhatunk.”

Szezonváltáskor mi nők, hajlamosak vagyunk pánikszerű vásárlásba kezdeni és felhalmozni hihetetlen mennyiségű ruhát. A reggeli készülődés káoszba fullad, próbálunk a téli kötöttek tengerében egy megfelelő darabot találni, egyre feszültebben kutatva. A vásárlás és a reggeli keresgélés helyett sokszor megoldás egy alapos rendszerezés. A tavasz beálltával szükség van egy kisebb gardróbrendezésre, mert az erre szánt idő és energia minden nap megtérül majd. A szezonális gardrób lényege, hogy a szekrényben csak az adott évszak ruhái és kiegészítői vannak. A szezonon kívüli ruhákat dobozokban, akasztós állványokon tároljuk a padláson, vagy a lakás egyéb részein, ahol nem kell őket kerülgetni.
Az alábbi 5 lépést követve rendezett és könnyen átlátható gardróbot tudsz kialakítani:

1. Kötöttek és vastag ruhák kiválogatása

Válogasd ki a gardróbból az összes vastag kötött pulóvert, gyapjú nadrágot. A vastag kötött pulóver helyett inkább a réteges öltözködést javaslom, mely praktikus és nem kíván extra darabokat a gardróbban. Ne feledkezz meg az előszoba szekrényben tárolt téli vastag kabátokról sem! Ezeket is pakold el, hisz a helyükre tavaszi ballonkabát, vékony kis dzseki kerül majd.

2. Téli kiegészítők elpakolása

Tedd el a bundás cipőt, a térdig érő csizmát és a hótaposókat. Maximum egy bokacsizmát tarts meg az esős időkre, szerencsés feketét választani, amit sok szetthez illik. A kesztyűk, sálak és sapkák mind mehetnek dobozba. Ha van vékonyabb, világos színű kötött sálad, azt tartsd meg az átmeneti szezonra, jól fog még jönni egy-egy outfitnél. A táskák sem maradhatnak ki! Ha lapul a szekrényedben szezonális darab, például egy szőrmés táska, akkor ezt tömd ki, tedd porzsákba vagy egy használaton kívüli párnahuzatba és tedd el a téli holmikkal együtt. Így biztosan megőrzi állagát a következő szezonig.

3. Tavaszi ruhák átválogatása

Vedd elő a tavaszi ruhákat, most át kell nézned, hogy mi lapult a szekrény mélyén. Sokszor már nem is emlékszünk rá milyen ruhákat hordtunk az előző tavaszi szezonban. Vegyél ki minden olyan ruhát, ami túl kicsi vagy túl nagy. A szép állapotú ruhákat eladhatod vagy elajándékozhatod. Ezután a foltos, bolyhos, szakadt darabokat válogasd össze egy kupacba. Ezek mehetnek majd a ruhagyűjtő konténerekbe, hogy újrahasznosíthassák őket.

4. Bevásárlólista írás

Most , hogy kikerültek a használaton kívüli ruhák a gardróbból a , sokkal átláthatóbb hogy mi az amit fel tudsz venni. Ideje listát írnod arról, amit pótolnod kell. Gondolj az alap darabokra, amiket minden nap hordasz, mint egy fehér ing vagy skinny farmer. Ezek kerüljenek fel a listára. A különlegesebb darabok úgyis impulzus vásárlásokból kerülnek majd a szekrénybe. A hangsúly azonban mindig az alapdarabokon van.

5. Shopping day

Időzíts be előre egy fél napot a hiányzó darabok felkutatására. Gondold át melyik az a 3-4 üzlet, ahova szívesen jársz. Javaslom, hogy ezek az üzletek egy bevásárlóközponton belül legyenek, mert az utazással rengeteg idő elmegy. Ha hatékony akarsz maradni, menj egyedül és halkítsd le a telefonod. Olyan táskát vigyél, ami mindkét kezed szabadon hagyjai, viselj nude fehérneműt és vigyél egy semleges magassarkút magaddal a próbához. Ha mindenképpen szükséged van egy barátnő társaságára, ám legyen, de számolj vele hogy hosszabb idő lesz kettesben a vásárlás.

Ha ezek után sem boldogulsz a tavaszi gardrób rendezéssel, akkor keress meg és szívesen segítek neked. A konzultáció során átnézzük a gadrgóbodat és segítek kiválogatni a ruhákat, áttekinteni a lehetőségeket és shopping listát írni.

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.