Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.

Egyhangú teraszból stílusos kültéri nappali

Amikor beköltöztünk az új otthonunkba, a terasz nem kapott prioritást. Megvettük az első nekünk tetsző bútort és nem szántunk időt és energiát sem a dekorálásra, sem a megfelelő darab kiválasztására. Idővel kiderült, hogy a tökéletesnek tűnő darab túl nagy ide. Túl nehezek a fotelek, nagyon kitöltik a teret és a szürke szín sem volt megfelelő választás. Nem töltöttünk kinn sok időt a teraszon, mert nem éreztük igazán otthonosnak.

A régi teraszunk szürke volt és unalmas. Nem volt benne fantázia, nem voltak apró kidolgozott részletek. Funkcióját tekintve megfelelő volt, mégsem tudtuk igazán kihasználni ezt a teret. Az új koncepció jobban hasonlít a pihenő sarokra, ahol akár a földön kényelmesen ülve az egész család ejtőzhet. A terasz hívogató, tágas és a kiválasztott dekorációktól lesz igazán személyes hangulatú a megjelenése.

ELŐTTE

UTÁNA

Minimalista stílus vs. halmozás

Nem szeretem a túlzsúfolt tereket. A minimalista életstílus nagyon közel áll hozzám, nem halmozok feleslegesen dolgokat. Ez a lakberendezési stílusomban is visszaköszön. A jól megválasztott anyagok, letisztult formák sokkal fontosabbak számomra, mint a használaton alapuló tárgyfelhalmozás.

modern farmhouse stílusban, ami a lakásunkat és a teraszunkat is jellemzi, nagyon jól megfér a letisztult formavilág a természetes anyagokkal. A beton, a fa és a különböző textilek használata nagyon jó egyensúlyba hozza a minimalista és a vintage stílust. 

A tökéletes kültéri bútor titka

Szeretem a lakberendezésben a fa bútorokat. Kültéren sajnos a fa kerti szett nem egy szerencsés választás, mert az időjárás viszontagásai miatt hamar tönkremegy a fa és megkopik a bútor szépséges. Ezért örültem nagyon, amikor rátaláltam erre a rattan hatású kanapéra és fotelre. A fonott rattan kialakítása még szellősebbé, átláthatóbbá teszi a teret, a világos színű párnák pedig nagyon jól mutatnak rajta.

beton hatású asztal szerelem volt első látásra. Nagyon jól ellensúlyozza a légies rattan ülőbútort ez a nagy, robosztus darab. A vintage stílusú kültéri szőnyeg nemcsak feldobja a nagy szürke járólapokat, de sokkal praktikusabb is , mint az eredeti teraszburkolat. Nyáron mikor idesüt a nap, nagyon forró tud lenni a padló. Ez a szőnyeg viszont nem melegszik át és nagyon könnyű tisztítani.

A részlet sosem részletkérdés

A bútorok mellé mű banánfákat tettünk, mert nem vagyunk sajnos túl jók növénygondozásban. Az elmúlt években jónéhány terasz növényt vettünk, de egyik sem élte túl a szezont. Súlyos összegeket költöttünk a növényekre, ezért úgy döntöttünk, hogy egy műnövényt választunk, amit nem támad meg semmilyen betegség és nem szárad ki, ha elutazunk nyaralni.

A bútorok kiválasztása mellett nagy hangsúlyt fektettem a kiegészítőkre is. A kissé vidékies stílusú párnák és a takaró nagyon jól mutatnak a kanapén. A kerámia, a fa és a textil kiegészítők a teraszon is ugyanolyan mutatnak, mint a lakás más részein.

12 négyzetméternyi oázis

A terasz nálunk egy hibrid tér, tavasztól őszig második nappaliként tekintünk rá. Az amerikai konyhás nappaliból egy dupla szárnyas ajtón keresztül lehet megközelíteni a 12 négyzetméteres teraszt. Ha az ajtókat tárva tartjuk, egy hatalmas nyitott teret kapunk, amelyet átjár a lágy szellő. Így főzés közben látom a kislányomat, aki a teraszon rajzol vagy játszik. Itt isszuk meg a reggeli kávénkat, este ide ülünk ki borozni és ha áthívjuk a barátokat, a 100”-es lehúzható vetítővásznon nézzük együtt a legizgalmasabb filmeket.

Vásárold meg a bejegyzésben található termékeket a Bonami oldalán

A fenti termék megvásárlása esetén a bejegyzés tulajdonosa anyagi jutatást kaphat a termékek forgalmazójától.

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.