Konyhai rendszerezés

Az álomkonyha fiókjainak titka
konyhapult, mosogató, konyhai dekor

„Amikor elkészül a konyha, azt hinné az ember véget is ért a tervezés, szervezés, már csak be kell pakolni. De a munkának itt koránt sincs vége.”

„Gondosan elrendezett edények és eszközök, felcímkézett tárolókba töltött élelmiszerek, ABC sorrendbe rendezett fűszerek… Alapos tervezéssel és egy kis extra munkával csodálatos rendet és rendszert varázsolhatunk a szekrények polcain. Az alap tárolórendszerek szinte minden konyhában megtalálhatóak: evőeszköztartóban pihennek a villák és kanalak, sínes fali rendszerzőn lógnak a főzéshez szükséges eszközök, egymás mellett sorakoznak a csészék. De van a konyhai rendszerezésnek esztétikai oldala is! Szemet gyönyörködtető tárolók lapulhatnak a szekrényekben belsejében is.

Üveg tárolók

Nagy kedvenceim ezek a konyhai üveg tároló edények. Az átlátszó tárolókat mindig felcímkézem, így egy pillanat alatt fel tudom mérni, hogy melyik élelmiszerből mennyi van, mi az amit vásárolnom kell. Egy üresen tátongó tároló, hatalmas kesudió címkével sokat segít ha a bevásárlólistát kell összeállítanom. Az átlátszó üvegek segítenek az élelmiszert dézsmáló molyok elleni harcban is, hiszen hamar felfedezem a kártevőket.

Kosarak és dobozok

A kosarak és dobozok remek kiegészítői a fiókbelsőknek. A műanyag, könnyen tisztítható dobozokba folyékony anyagot tartalmazó flakonok kerülnek, a csinos fonott kosarak pedig a tematikus fiókokban díszelegnek. A sütéshez kapcsolódó eszközöknek külön fiókot tartok fenn, öröm elővenni ezeket egy-egy torta vagy kelt tészta készítésekor.

Mi legyen a pulton

Az amerikai konyhákban, mivel egy térben vannak a nappalival, kiemelt szerepe van a mindig szem előtt lévő, dekoratív, letisztult tárolóknak a konyhapulton. A mindennapok során sokat használt tárgyak közül is érdemes pár darabot kint hagyni, ilyenek például a kések, a kenyérpirító és a kávégép. A horizontális tárolást érdemes kombinálni a vertikálissal, nemcsak a látvány, hanem a helytakarékosság miatt is. A több emeletes kínálók rengeteg helyet foglalnak a szekrényben és csak ritkán kerülnek elő. Jól mutatnak azonban a pulton, tarthatjuk a kávésbögréket, csészéket rajtuk. Vendégek érkezése esetén pedig kéznél van minden, ami kell, hogy azonnal tálalhassuk a finom falatokat.

Konyhai termékek

Még több lakberendezési tipp

Egy terasz új élete

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt.